Трима души са ранени, след като кола удари пешеходци в

...
Трима души са ранени, след като кола удари пешеходци в
Коментари Харесай

В Испания: Кола удари пешеходци, мъж атакува полицаи

Трима души са ранени, откакто кола удари пешеходци в Сарагоса, Испания. Инцидентът е станал покрай пешеходна пътека. Според описа на очевидци водачът е избягал.

Пострадали са 45-годишен мъж и по-възрастна двойка, които са откарани в болница. Мъжът е прегледан, няма заплаха за живота му. Все още няма информация за положението на другите двама потърпевши, оповестява Heraldo.es

Очевидци описват, че колата се движела с към 60-70 км/ч, когато се качила на тротоара и помела пешеходците тъкмо преди пешеходна пътека. След това автомобилът минал около масите на кафене, което било на тротоара. В този миг там седяла млада жена, която е невредима. Именно тя се притекла първа на помощ на потърпевшите.

Полицията оповестява, че случаят се счита за пътнотранспортно произшествие, а не е съзнателно деяние.

Изясняват се събитията за случая.

https://t.co/X6XxQX2ZgV
— AgentGB (@AgentGB1) 20 август 2018 година
Кола се вряза в пешеходци в центъра на Барселона

А по-рано през днешния ден испанската полиция в каталунския град Корнела простреля алжирец, който се опита да нападне с нож полицейското ръководство, крещейки "Аллах акбар ".

Мъжът е нахлул в полицейското ръководство в Корнела, покрай Барселона малко преди 6:00 часа сутринта (04:00 централно гринуичко време), "за да нападне офицерите " и беше "елиминиран ", съобщи районната полиция в Каталуния. (Вижте и във видеото по-горе).

"Извършено е следствие, с цел да се изяснят аргументите за нападението ", се споделя в изказването.

Източници на Службата с битка с тероризма оповестиха, че мъжът е 29-годишен алжирец, живеещ в региона. Офицери претърсват дома на нападателя, който се намира единствено на няколкостотин метра от мястото на нападението.

Каталуния, в която живеят забележителен брой мигранти от второ потомство, е очевидец на голям брой джихадистки офанзиви.

Първият испански мюсюлмански екстремист - член на Алжирската въоръжена ислямистка група (GIA) - бе оголен в Каталуния през 1995 година

Жена оцелява като по знамение в три атентата

Мохамед Ата, водачът, който заби пътнически аероплан в една от кулите на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година, е прекарал известно време в Каталуния малко преди офанзивите.

А през 2008 година нахлуване, ориентирано към подземните влакове на метрото в Барселона беше осуетено в напреднал етап.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР