Трима души са ранени, единият от тях е в критично

...
Трима души са ранени, единият от тях е в критично
Коментари Харесай

Уволняват пияния кантонер, който предизвика катастрофа между влак и кола

Трима души са ранени, единият от тях е в сериозно положение, откакто трен блъсна лек автомобил на охранителен прелез край Асеновград. Причината за случая е, че кантонерът не е спуснал ръчните бариери. 60-годишният чиновник е арестуван, тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1,8 промила алкохол. Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно произвеждане по случая.

Инцидентът станал на прелеза на Околовръстния път към 7 ч сутринта. Влакът се е движил от гара Крумово към Асеновград. Преди прекосяването му през прелеза, кантонерът е трябвало да спусне ръчната преграда и да обезопаси сектора.
Борис Михов- заместник-районен прокурор на Асеновград: По по този начин събраните доказателства, съществена причина за това пътно-танспортно произшествие е, че кантонерът не е свалил бариерата, макар, че е получил сигнал.
Тъй като бариерите не са били спуснати, лекият автомобил е навлязъл в зоната на прелеза. Тогава влакът го удря и колата се забива в постройката на кантона.

Заради случая придвижването на влакове по трасето е било краткотрайно прекратено.
Борис Михов - заместник-районен прокурор на Асеновград: Кантонерът, в действителност, той е индивидът, който първи подава сигнал на телефон 112, по-късно се е обадила и друга жена.
Това е Стоянка Райчева, която работи в близкото дружество. Минути преди случая тя е предходна оттова и видяла кантонера, който седял на пейката.
- Забелязахте ли да е бил пийнал?
- Стоянка Райчева: Ами, седнал беше, аз единствено го поздравих, кимна ми индивида, не знам дали е бил пийнал, не мога да схвана.
Кантонерът е арестуван за 24 часа. От железопътната компания дефинираха случая като извънредно противен и тежък. Обясниха, че пазачът на прелеза е дълготраен техен чиновник и до момента не е имал нарушавания. Застъпил е на промяна в 19 ч нощес.
Инж. Георги Вардев, " Управление на придвижване на влаковете " - Пловдив: Бил е инструктиран от застъпващата промяна началник придвижване, инструктиран е, съгласно неговите думи добре изглеждащ тип и се е подписал на инструктажната книга, че е здравомислещ, отпочинал.
- Възможно ли е да е пил по време на промяна?
- Най-вероятно, откакто резултатите са такива, не ми се желае да го имам вяра, нали.
Заради случая служителят ще бъде уволнен. От железопътната компания оповестиха, че за миналата година в страната са направени над 1000 инспекции на чиновници, като са открити 11 нарушавания, измежду тях и приложимост на алкохол.
Инж. Георги Вардев, " Управление на придвижване на влаковете " - Пловдив: Другото нещо, за не се случват такива произшествия, което можем да създадем, е да се продължава автоматизирането на тези прелези.
757 са прелезите в страната, от тях 82 са с ръчни бариери.
 Влак блъсна кола на прелез край Асеновград, кантонерът бил пийнал Влак блъсна кола на прелез край Асеновград, кантонерът бил пийнал
Трима души са ранени откакто трен блъсна лек автомобил на охранителен прелез край Асеновград. Причината за случая е, че кантонерът не е спуснал ръчн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР