Трима души са потърсили помощ на телефон 112, за да

...
Трима души са потърсили помощ на телефон 112, за да
Коментари Харесай

Зорбас стигна у нас - улици в Бургас и Поморие под вода

Трима души са потърсили помощ на телефон 112, с цел да бъдат изведени от домовете си в Поморие на улица "Солна " по време на проливния дъжд, заяви кметът на града Иван Алексиев. Той добави, че хората са били обезпокоени, че домовете им ще бъдат залети. Единият от тях е с увреждания и по тази причина е алармирал, с цел да бъде изведен в точния момент от пожарникарите.

Кметът заяви, че за малко време над града се е изсипало голямо количество вода, само че няма съдбовно залети къщи и провали. Той добави, че времето към този момент се успокоява.

Дъждът в Бургас също стихва, няколко улици в града са наводнени, защото поради голямото количество вода шахтите не се оправят и тя към момента се отича. Към момента няма сигнали в Областна администрация за бедстващи хора.

Най-голямо количество превалявания има в село Кости - 22 литра на квадратен метър.

Синоптиците предизвестиха през вчерашния ден, че циклонът „ Зорбас”, който опустоши Гърция, ще премине над България. Оранжев код за мощни превалявания бе разгласен през днешния ден за 5 области – Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

"Зорбас " връхлетя Гърция с ветрове от 100 км/ч

Синоптиците предвиждат топъл октомври

Опасно време у нас, стихия в Гърция

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР