Трима души са починали от западнонилска треска след разпространение в

...
Трима души са починали от западнонилска треска след разпространение в
Коментари Харесай

Трима починали от нилска треска в Гърция

Трима души са умряли от западнонилска тресчица след разпространяване в Атина, което е засегнало 60 души тази година , оповестиха гръцките управляващи, които подчертаха, че деликатно наблюдават обстановката, осведоми Агенция Франс Прес.

" От предходната седмица ние сме записали 17 нови случая " от разпространението от комари заболяване, оповестиха от локалния център за предварителна защита и надзор на болесттите (Keelpno).

60 случая са регистрирани от началото на годината , 16 души са приети в болница, в това число четири души са в интензивно, допълват от Keelpno. Повечето от случаите на болни са през последния месец.

" Заради това ние предизвестяваме обществото ", разгласи представител.

Повечето от случаите са в западни квартали на Атина. През предходната година гръцките управляващи записаха 48 случая, от които петима умряли.

Вирусът може да докара до признаци като тези на грип, само че при по-тежки инфекции има главоболие, висока температура, вдървеност на врата, ступор, дезориентация, кома, тремори, гърчове, мускулна уязвимост и парализи. При някои хора, изключително възрастните, причинителят на нилската тресчица провокира асептичен менингит и енцефалит, които постоянно са съдбовни.

За първи път е открита в Уганда през 1937 г . Вирусът може да бъде донесен от птици и да бъде публикуван при хората от комари.

Случаи на нилска тресчица са регистрирани и в Унгария, Италия, Румъния и Сърбия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР