Трима души са били убити, а най-малко осем ранени при

...
Трима души са били убити, а най-малко осем ранени при
Коментари Харесай

Трима застреляни при атака срещу депутат на Ердоган в Турция

Трима души са били убити, а минимум осем ранени при нахлуване против членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в окръг Шанлъурфа, Югоизточна Турция, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на турски медии.

Нападението е било осъществено в град Суруч, където членовете на ПСР взели участие в действия от предизборната акция. Сред убитите е и братът на Ибрахим Халил Йълдъз, народен представител от ПСР, оповестиха турските частни телевизия НТВ и СиЕнЕн-Тюрк.

Самият народен представител също е бил в делегацията в Суруч, която обикаляла локалните търговци, когато се разразил конфликтът, показва Ройтерс, базирайки се на източници. Другите двама ранени са от ответната страна. Полицията е задържала към 10 души.

Според информации групата от ПСР била нападната от въоръжени лица, подкрепящи прокюрдската Демократична партия на народите. При зародилото сблъскване са били ранени минимум осем души, които са получили огнестрелни рани.

Министърът на храните, земеделието и отглеждането на животни Ахмет Ешреф Факъбаба и валията на Шанлъурфа Абдуллах Ерин са отишли в Суруч, с цел да получат сведения за потърпевшите.     
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР