Трима души са арестувани заради нападението над управителя на хижа

...
Трима души са арестувани заради нападението над управителя на хижа
Коментари Харесай

Трима са арестувани за побоя над управителя на хижа близо до Своге

Трима души са задържани поради нападението над шефа на хижа покрай Своге.  От ОД Министерство на вътрешните работи София оповестиха, че са открити всички участници в случая. Някои от тях са викани и на разпити. По случая е формирано и досъдебно произвеждане Разследването продължава

Хората, стопанисващи хижата, настояват, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград.

Един от пострадалите доктор Даниел Младенов описа:

" В неделя към 15.30 часа получих позвъняване от татко ми, че има нахлуване в нашия частен парцел от към 20 индивида, които желаят да си вършат частно празненство, внасяйки огромни количества алкохол в деня на изборния ден, имайки поради, че това е неразрешено в подобен миг. Хижата е безусловно частна. Нашата земя е към 3,3 декара, като в последните две години, откогато сме я придобили, вършим подобрителни действия и ремонтираме. Единствено сме правили изключение за допускане на туристи по пътя Ком – Емине ", сподели той по БНР.

От Министерство на вътрешните работи прецизираха пред " Хоризонт ", че причинителите са открити и с тях се работи. Сигналът за нападението е подаден в полицията към 15:00 часа следобяд в изборния ден. Става дума за нахлуване, побой и щета на имущество в постройката на хижата. В момента служители на реда от Своге и Ботевград работят по случая.

Според описа на притежателите на хижата – мъже с джипове от Ботевград са направили нападението. Те настояват, че полицията не е основала задоволително добра организация в първите часове след случая поради липса на екипи на Министерство на вътрешните работи в изборния ден.

" Тези хора ни пребиха, изпотрошиха прозорци и ограбиха движимо имущество на стойност сред 3000 и 5000 лв. и нанесоха вреди за съвсем толкоз ", сподели нападнатият доктор Даниел Младенов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР