Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация, реализирана

...
Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация, реализирана
Коментари Харесай

Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

Трима души получиха късмет за живот след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив, с координатор доктор Костадин Чифлигаров. Това стана допустимо откакто на 7 август околните на изпаднал в мозъчна гибел 43-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

На идващия ден двама българи на 23 година и на 38 година бяха трансплантирани с бъбреци. Операциите са осъществени от медицински екипи на УМБАЛ „ Александровска “. Поради липса на подобаващи реципиенти в България, черният дроб е трансплантиран на румънски пациент по линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния. Другите органи на донора не са били подобаващи за трансплантация.

Министерството на опазването на здравето и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на донора и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР