Трима души получиха инфаркт, докато опитваха да изгребат падналия сняг

...
Трима души получиха инфаркт, докато опитваха да изгребат падналия сняг
Коментари Харесай

Чистенето на сняг на ръка заплашва с инфаркт


Трима души получиха инфаркт, до момента в който опитваха да изгребат падналия сняг към домовете си в североизточна Чехия, заяви Иво Новак от локалната работа за незабавна помощ в Храдец Кралове, представен от РИА-Новости. Двама от тях починаха.

"От сутринта във вторник на практика на цялата територия на Чехия вали сняг. Много хора започнаха да чистят алеи и тротоари към къщите си, от време на време без да преценяват личните си благоприятни условия. Това се отнася изключително мощно за тези, които страдат от хронични сърдечни заболявания", сподели Новак.

Той означи, че и тримата получили сърдечния удар са били по-възрастни хора.

Починали са жена и мъж, различен мъж е бил избавен от лекарите.

Новак прикани хората деликатно да се отнасят към здравето си и да не прибягват към ненужно физическо натоварване по време на разчистване на снега.

Освен механичното разчистване на ръка, съществуват и други благоприятни условия, измежду които са мини снегорини или не толкоз скъпите средства за безотказно влияние върху заснежени и заледени повърхности, които могат да се ползват без заплаха от замърсяване на околната среда и от инфаркт. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР