Трима души остават с опасност за живота и тежки белодробни

...
Трима души остават с опасност за живота и тежки белодробни
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Трима остават с опасност за живота след катастрофата

Трима души остават с заплаха за живота и тежки белодробни травми след тежката злополука край Своге. Това сподели изпълнителният шеф на болница „ Н. И. Пирогов " проф. доктор Асен Балтов по време на брифинг рано тази заран за положението на потърпевшите при тежката злополука в Искърското дефиле.

„ На някои от настанените им предстоят интервенции. Пациентката, която е в неврохирургия ще бъде в допълнение изследвана и най-вероятно й следва оперативна намеса в региона на лицевите кости. Останалите 3 пациентки остават в същото тежко общо положение, с заплаха за живота. Те са на командно дишане, само че въпреки всичко положителното е, че остават постоянни – няма съмнения и не се нуждаят от в допълнение подкрепяне на сърдечната активност. Смятаме, че за в този момент най-острият интервал е овладян, само че както казахме през вчерашния ден – остава една върпосителна, тъй като гръдните контузии са доста тежки, двустранни. Те се развиват последователно – в границите на 4 до 7 дни и там може да се чака всичко. Предстои един развой на инфектиране, който е наложителен след такива тежки контузии, а самия организъм дава отговор с имунен отговор ", изясни още проф. Балтов.

„ Хубаво е да има кръводарители. Ако се направи една хубава акция би било добре за всички, тъй като освен в Пирогов има ранени, тъй че дано в случай че има опция да бъде дадена кръв, тъй като това ще подкрепи всички, които имат потребност от нея ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР