Трима души бяха задържани от полицията пред парламента заради незаконен

...
Трима души бяха задържани от полицията пред парламента заради незаконен
Коментари Харесай

Трима арестувани пред парламента в София заради незаконен протест

Трима души бяха арестувани от полицията пред Народното събрание поради противозаконен митинг против противоепидемичните ограничения у нас.

В същото време от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ревизират и случая, при който вицепремиерът Красимир Каракачанов беше сниман на скамейка покрай Народния спектакъл.

Близо 150 души се събраха по-рано през днешния ден на две места в София - покрай Софийския университет и до Министерски съвет.

Сред участниците в митинга имаше представители на няколко сдружения и партии, както и таксиметрови водачи, обясниха пред " Хоризонт " източници от Министерство на вътрешните работи.

Трима души са арестувани, двама поради липса на документи, а един поради отвод на полицейско предписание.

На няколко души са формирани актове, има и устни разпоредби.

Протестът е бил против противоепидемичните ограничения у нас.

До момента издадените от Министерство на вътрешните работи актове от въвеждането на изключителното състояние за извършители в цялата страна са 2780 като това включва както нарушавания на карантината, по този начин и влизане в паркове и градинки, неспазване на съответната отдалеченост.

Има формирани над 700 досъдебни производства.

В София актовете за нарушавания са към 500 като множеството от половината от тях са формирани единствено през миналият уикенд. Тогава по улиците и пазарите в столицата бяха видяни доста хора, а това докара до стягане на ограниченията и затваряне на пазарите и борсите.

Между 24 и 25 хиляди души са под карантина у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР