Трима души бяха задържани от полицията пред парламента заради незаконен

...
Трима души бяха задържани от полицията пред парламента заради незаконен
Коментари Харесай

Трима са арестувани пред парламента заради незаконен протест

Трима души бяха арестувани от полицията пред Народното събрание поради противозаконен митинг против противоепидемичните ограничения у нас. А близо 150 души се събраха по-рано през днешния ден на две места в София - покрай Софийския университет и пред Министерския съвет.

Сред участниците в митинга пред Народното събрание имаше представители на няколко сдружения и партии, както и таксиметрови водачи. Сред основателите беше водачът на партия "Възраждане " Костадин Костадинов.

Трима души са арестувани, двама - поради липса на документи, а един - поради отвод на полицейско предписание. На няколко души са формирани актове, има и устни разпоредби.

В същото време от Министерство на вътрешните работи ревизират и случая с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, който беше сниман дружно със собствен помощник на скамейка покрай Народния спектакъл. Ако бъде установено нарушаване, ще бъдат наложени нужните наказания, обясниха от вътрешното министерство.

До момента издадените от Министерство на вътрешните работи актове за извършители в цялата страна са 2780, като това включва както нарушавания на карантината, по този начин и влизане в паркове и градинки и неспазване на съответната отдалеченост.

Има формирани над 700 досъдебни производства. В София актовете за нарушавания са към 500 като множеството от половината от тях са формирани единствено през миналият уикенд. Тогава по улиците и пазарите в столицата бяха видяни доста хора, а това докара до стягане на ограниченията и затваряне на пазарите и борсите.

Между 24 и 25 хиляди души са под карантина у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР