Трима души бяха убити при сблъсъци на местни жители и

Трима души бяха убити при сблъсъци на местни жители и ...

Предизборно събитие на партията на Ердоган завърши със сблъсъци, 3-ма убити и 8 ранени.Трима души бяха убити при сблъсъци на местни жители и членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в град Суруч в Югоизточна Турция, съобщиха "Ройтерс" и Анадолската агенция.

Докато депутатът Ибрахим Халил Йълдъз посещаваше магазини в Суруч, провинция Шанлъурфа, охранители и собственици на някои от магазините влязоха в схватка. В резултат загинаха братът на Йълдъз и двама участници в инцидента "от другата страна", казват за "Ройтерс" източници от турските служби за сигурност.

Осем души са били откарани в болница, а десет са задържани. Анадолската агенция пише, че става въпрос за "въоръжена атака", но не влиза в подробности.

Инцидентът в предимно кюрдския район Шанлъурфа се случва десет дни преди изборите за парламент и плезидент в Турция идната неделя.

По-рано тази седмица социалните медии в Турция споделяха изтекъл видеоклип, на който президентът Реджеп Тайип Ердоган инструктира местните организации да действат целенасочено срещу избиратеи на кюрдската Демократична партия на народите (ДПН), за да гарантират, че тя ще получи под 10% от гласовете (това е прагът за влизане в парламента) и така ПСР е в "много по-добра" позиция. Бившият съпредседател на партията, Селяхатин Демирташ, в момента е в затвора и води кампанията си за изборите оттам.

Всичко, което трябва да знаете за:Турция (380)

Източник: dnevnik.bg