Трима души бяха убити при сблъсъци на местни жители и

...
Трима души бяха убити при сблъсъци на местни жители и
Коментари Харесай

Предизборно събитие на партията на Ердоган завърши със сблъсъци, 3-ма убити и 8 ранени

Трима души бяха убити при конфликти на локални поданици и членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в град Суруч в Югоизточна Турция, оповестиха " Ройтерс " и Анадолската организация.

Докато депутатът Ибрахим Халил Йълдъз посещаваше магазини в Суруч, провинция Шанлъурфа, охранители и притежатели на някои от магазините влязоха в битка. В резултат починаха братът на Йълдъз и двама участници в случая " от другата страна ", споделят за " Ройтерс " източници от турските служби за сигурност.

Осем души са били откарани в болница, а 10 са арестувани. Анадолската организация написа, че става въпрос за " въоръжена офанзива ", само че не влиза в детайлности.

Инцидентът в най-вече кюрдския регион Шанлъурфа се случва 10 дни преди изборите за парламент и плезидент в Турция идната неделя.

По-рано тази седмица обществените медии в Турция споделяха изминал видеоклип, на който президентът Реджеп Тайип Ердоган инструктира локалните организации да работят целеустремено против избиратеи на кюрдската Демократична партия на народите (ДПН), с цел да подсигуряват, че тя ще получи под 10% от гласовете (това е прагът за влизане в парламента) и по този начин ПСР е в " доста по-добра " позиция. Бившият съпредседател на партията, Селяхатин Демирташ, сега е в пандиза и води акцията си за изборите оттова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (380)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР