Трима души бяха убити, а 12 са ранените, при стрелбата

...
Трима души бяха убити, а 12 са ранените, при стрелбата
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Властите трябва да са пределно откровени за мерките срещу тероризма

Трима души бяха убити, а 12 са ранените, при стрелбата на коледния пазар в Страсбург, която френските управляващи дефинираха като терористичен атентат. Извършителят е разпознат като 29-годишен мъж, разследван поради коренен ислям. Той е избягал от мястото на престъплението и евентуално е ранен. Според проф. Николай Радулов, специалист по сигурността и учител в Нов български университет, в тази ситуация е ясно само, че лицето е престъпно проявено и е част от престъпна организация.

"Съществено е, че причинителят е бил в полезрението на полицията и е в листата на лицата, които би трябвало да бъдат следени и е необичайно, че френската полиция е съумяла да го изпусне. След "Шарли Ебдо " френската полиция съумя да се окопити, усили щата, отдели повече пари за антитероризъм и явно се справяше добре. Единственото евентуално пояснение е, че е имало прекомерно доста сигнали и доста сили и средства са отделяни за инспекцията им, а причинителят се е изплъзнал ", счита специалистът пред БНР.

"Това не е изненада за френската полиция. Големите мигрантски групи основават в допълнение напрежение и гълтам много запаси. Това са плодородни за "Ислямска страна " обекти за агитация ", акцентира проф. Радулов.

Той посоюи също, че продължава да работи терористичната интернет агитация и се поддържат опциите за това. "Не единствено терористите, само че и полицията желае бдителността на жителите да не спада. Виждаме върху какво се концентрирахме - големите обществени митинги, втора гражданска война, сходна на 1968-а. На полицията остава по-малък запас за директно противопоставяне на тероризма. Правителството би трябвало да е пределно искрено за ограниченията, които взима, без обаче да разкрива неща, които могат да застрашат планувани и провеждащи се акции против тероризма ", счита Радулов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР