Трима души бяха ранени, след като мъж, въоръжен с нож,

...
Трима души бяха ранени, след като мъж, въоръжен с нож,
Коментари Харесай

Трима намушкани в Манчестър, полицията обяви, че е терористичен акт

Трима души бяха ранени, откакто мъж, въоръжен с нож, ги атакува на жп гара " Виктория " в английския град Манчестър в новогодишната нощ, предадоха международните организации.

Полицията заяви, че мъж и жена са били откарани в болница, без заплаха за живота. Пострадал е и служител на реда, на който също е оказана здравна помощ, предадоха Българска телеграфна агенция и БНР.

25-годишният нападател е задържан незабавно, а по-късно управляващите потвърдиха, че случаят, е обсъждан като терористичен акт. Мъжът е упрекнат в опит за ликвидиране. На мястото на случая са открити два ножа, полицията претърсва жилище в квартала " Чийтам Хил ".

Шефът на полицията в Манчестър Иън Хопкинс съобщи следното:

" Третираме случилото се като терористичен акт и следствието се води от чиновници на отдела за битка с тероризма, с поддръжката на полицията в Манчестър ".

Продуцентът на Радио " Би Би Си Файв Лайв " Сам Кларк, който е бил на гарата по време на случая, съобщи, че е чул нападателя да крещи " Аллах ", когато атакувал хората, а при задържането си споделил: " Докато продължавате да бомбардирате други страни, ще се случват такива гадости ".

" Аз съм публицист и съм работил върху доста, доста истории, изключителни вести от Англия и чужбина. Отразявал съм всевъзможни терористични набези, измежду тях и терористични офанзиви с хладно оръжие и си помислих, че това някак внезапно се усеща ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР