Трима десетокласници от Електрото са помогнали на закъсал автобус, в

...
Трима десетокласници от Електрото са помогнали на закъсал автобус, в
Коментари Харесай

Така се прави: Ученици от десети клас помогнаха на закъсал автобус с деца с увреждания във Варна да продължи по заледения път

Трима десетокласници от " Електрото " са помогнали на закъсал рейс, в който са били деца с увреждания, да продължи по заледения път във Варна по време на мразовитата вечер в сряда.

За тяхната смела и достойна постъпка излиза наяве от пост на варненеца Светлозар Минов в обществената мрежа.

Ето какво публикува Минов в персоналния си профил във фейсбук:

" Деца с положителни сърца, избавят хора!

Първия сняг връхлетя Варна! Градската Управа, както постоянно беше подготвена, да ни вкара в зимна приказка. Благодарение на тази зимна приказка ставаме очевидци на: " Героизъм в спокойно време! " Трима младежи от " Електрото " - колеж във гр. Варна, които са едвам 10-и клас, се прибират след учебно заведение! Точно в този миг чудото се случва и рейсът им закъсва! Заледените улици, хващат в своя капан няколко автомобила и рейса. Сред тях е и микробусът, който транспортира деца инвалиди, които са били на образователни занятия! Уплашени от студа, мощния вятър, изобилния снеговалеж, огромните варненски баровци си стоят на топло по джиповете, нервно пушат цигари и още по нервно свирят с клаксони!

Образува се километрична опашка, която няма аспект да се раздвижи! Шофьорът на микробуса с деца- инвалиди, взема решение да изведе децата от буса, тъй като е прекомерно рисково да маневрира с тях по заледените улици! Прави десетки опити да излезе от ледения капан, само че без резултат! Времето лети, събират се зяпачи, децата студуват и се случва знамение! Идва рейса с нашите герои, който закъсва. Децата без да мислят доста се насочат към замръзналите малчугани в инвалидни колички! Разбират, че " чичковците и батковците ", дето зяпат няма да оказват помощ! 
- " Единствената опция, да се оправят нещата е да се помогне на буса и да се изведат децата! " Така споделя Ники, момчето от фотографията!

Понеже децата са дребни, нежни и не са " корави ", както споделят, не съумели да избутат буса! Младежите не се отхвърлят, притичват до близкия магазин и купуват сол- доста сол. Сетили се благите за препоръките, които са получавали от своите близки. След буса помогнали и на останалите закъсали коли. Няма и пет минути по-късно, целият смут към този момент е останал в историята. Измръзналите деца- инвалиди се прибират по домовете си, голямата опашка от коли се раздвижва и хората се прибират по домовете си! Какво се случва с нашите герои?

Нищо! Няма благодарности, няма похвали, даже никой не се сети да даде парички на децата за солта, която са купили за тях и поради тях! Днес нашите герои отново бяха в класната стая удовлетворени, че не са посрамили родителите си! Аз съм удовлетворен, че станах очевидец на тази история, с цел да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) опиша за: " Деца с положителни сърца избавят хора! "

Радвам се, че българския дух е към момента жив във нашите деца! Надявам се децата- герои от този роман, да прочетат това, уповавам се и техните родители да прочетат, Надявам се децата, да получат самопризнание и се надявам тези дето зяпаха в профил, да се ЗАСРАМЯТ! Браво на варненските тинейджъри и техните родители! Вие другари сте " корави ", същински хора и ЧОВЕЦИ, вашите сърца и души са благословени! Благодаря Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), че ни дадохте образец за добрина и човещина! "



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР