Трима членове на Управителния съвет на БНР със сигнал до

...
Трима членове на Управителния съвет на БНР със сигнал до
Коментари Харесай

УС на БНР даде на прокурор генералния си директор

Трима членове на Управителния съвет на БНР със сигнал до профилираната прокуратура против генералния шеф Андон Балтаков. Причината e сключването на 2 контракта за близо 300 000 лв. за електрическа енергия.

По закон националното радио би трябвало да избере снабдител на електрическа енергия. Така се стига до договорите, които провокират следващия трус в БНР. Единият е за малко над 53 000 лв. и е за доставка на ток за 2 месеца. Следващият е едногодишен, с друга компания и е на стойност 244 000 лв.. Той е и с по-ниска доставна цена за мегават часа електричество за радиото.

" Научихме с огромна изненада, че зад тила на Управителния съвет са подписани контракти за доставка на ток, единият едногодишен, а другият с компанията, която и все още ни доставя ток, в случай, че в същия миг тече социална поръчка за избор на снабдител на ток ", изясни пред Нова тв Стефан Ташев, член на УС на БНР.

Разкритието предиздвикало трима от членовете на Управителния съвет да сезират с изключение на прокуратурата АДФИ, Съвет за електронни медии и медийната комисия. Защото не е бил спазен Закона за публичните поръчки.

" Ние сме длъжни да подадем тези сигнали, тъй като другояче ставаме съучастници в тази история. Според правилника контракти над 30 000 лв. наложително би трябвало да минат за утвърждение през Управителен съвет ", изясни Ташев.

Сигналът не е подписан от четвъртия член - Димитър Димитров. В позиция на радиото се споделя, че от края на януари БНР работи с нов ген. шеф и със заварен Управителен съвет, който е определен да извършва програмата на предходния шеф. Това пораждало периодически разтърсвания в медията.

Самият Балтаков отхвърли да приказва пред NOVA. Вместо това от кабинета му обясниха, че той е бил заставен да подписа договорите при форсмажорни условия, другояче в София и Благоевград нямало да има ток.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР