Трима членове на престъпна група за трафик на жени с

...
Трима членове на престъпна група за трафик на жени с
Коментари Харесай

ГДБОП залови трима от престъпна банда за трафик на жени за сексуална експлоатация

Трима членове на незаконна група за трафик на дами за полова употреба са арестувани на територията на Свиленград. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на оперативните дейности са получени данни за членовете на бандата – двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена.

Групата е работила на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 година Тя е без йерархични равнища и съответен началник.

Според първичната информация 42-годишният мъж, осъждан, имал уговорката да набира и транспортира девойки, които да дават платени сексуслуги в казина и питейни заведения в Свиленград. На място другите двама, заемащи информационни длъжности в два хотела, намирали клиенти за предлаганата „ услуга “.

В хода на следствието са открити 11 девойки, употребявани от групата в разнообразни интервали от 2019 до началото на актуалната година.
Специализираната интервенция за секване на незаконната активност и задържане на участниците е извършена на 10 и 11 януари. В нея са взели участие чиновници на бранша БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, с поддръжката на техни сътрудници от бранш БОП – Хасково и Кърджали и бранш БОП – Стара Загора.

Установените и арестувани трима членове на незаконното съдружие са конвоирани до арестни пространства на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до арестни пространства на ОДМВР – Пловдив.

Открити и конфискувани са мобилни телефони, посредством които комуникирали. Клиент и медиатор са издирени и разпитани в качеството на очевидци.
Разпитани, някои от тях пред арбитър, са и потърпевши девойки, едно от които е било открито на място. Продължават оперативните дейности за определяне и на други жертви на трафик, както и на възможни лица, имащи периферно и второстепенно отношение към незаконната активност на групата.

След отчет на материалите по делото в Специализираната прокуратура, на тримата арестувани са повдигнати обвинявания. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Работата по цялостното документиране на незаконната активност на групата продължава от чиновници на БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР