Трима членове на Международната космическа станция - МКС се завърнаха

...
Трима членове на Международната космическа станция - МКС се завърнаха
Коментари Харесай

Трима членове на МКС се завърнаха на Земята след пет месеца в космоса

Трима членове на Международната галактическа станция - МКС се завърнаха на Земята след пет месеца в космоса и 2 688 орбити към планетата. Това са японецът Норишиге Канаи, руснакърт Антон Шкаплеров и американецът Скот Тингъл, оповестява " Скай нюз ".

Космическият транспортен съд " Съюз ", откакто се раздели на трите си модула за втурване падна през атмосферата до 500 км/ч, преди парашутът да се отвори и да се приземи в Казахстан. Тримата престояха на борда на МКС 168 дни .

Други трима членове на екипажа на станцията - американците Дрю Фестел и Рики Арнолд и руснакът Олег Артемеев ще се приземят в сряда .

В орбита, екипажът е провел проучвания, за какво клетките се трансформират в космоса , нещо значително значимо, в случай че хората желаят да стигнат по-далеч от Луната , както и последствията от нулева гравитация върху растенията и човешкото тяло .

Те са съумели и да опитат няколко галактически марули, култивирани , за да се ревизира дали растенията могат да се отглеждат по време на галактически полети .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР