Трима братя и техен приятел - все роми, са били

...
Трима братя и техен приятел - все роми, са били
Коментари Харесай

Прокуратурата: Шофьорът на колата-ковчег в Пловдив е действал като камикадзе

Трима братя и техен другар - все роми, са били в колата, която катастрофира в ранното утро в неделя на булевардите „ Източен “ и „ Марица-юг “ в Пловдив. В случая, който потресе цяла България починаха двама младежи, на 19 и 16 години.

Припомняме, че към 2 ч. в неделя на тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в дирек Опел край кръстовището. С колата се придвижвали три 19-годишни момчета. На място умрял единият пасажер. Другият и водачът, който не има удостоверение за управление  на автомобил, са откарани в болница. Девет часа по-късно на Спешния телефон е обявено за открито тяло на момче по поречието на р. Марица, покрай злополуката. Установена е самоличността на починалия – 16-годишен младеж. При инспекцията е изяснено, че той също е пътувал в авариралия автомобил и най-вероятно е изпаднал от него при удара.

От УМБАЛ „ Св. Георги “, където са настанени в КАРИТ двамата потърпевши оповестиха, че момчетата към този момент са контактни, предстоят им интервенции. Единият ранен е без заплаха за живота, а лидерът е в тежко положение.

Според данни от прокуратурата в автомобила са били трима братя, двама от тях близнаци и техен другар. Колата им е предоставена от бащата на 19-годишния „ водач “. Освен водача  и неговия татко също няма удостоверение за правоуправление на МПС, съобщи Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред медиите.

Разследващите не са знаели, че в колата е имало и четвърти човек, защото негови близки не са подали сигнал. Едва след 11 часа в неделя, когато един от ранените се е събудил в болничното заведение, това е станало ясно. Трупът на 16-годишното момче е открит покрай огромна върба в коритото на река Марица от младежи от Столипиново, които пристигнали да видят мястото на случая.

Според Прокуратурата колата се е движела с над 100 километра в час. Никой от младежите, участници в мелето, не е имал шофьорска брошура.

„ Не се знае още дали водачът е употребявал алкохол, до края на деня ще имаме отговори от пробите “, сподели още прокурор Румен Попов. По думите му 19-годишният е работил като камикадзе.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР