Трима братя - Христо е на 12 и тренира скокове

...
Трима братя - Христо е на 12 и тренира скокове
Коментари Харесай

Футболни фенове накараха малкия Радо да повярва в доброто

Трима братя - Христо е на 12 и тренира скокове във вода, Георги е на 8 и е гимнастик, а Радо е на 6 години. Всички те мечтаят да станат първенци в своите спортове и... Радо да проходи.

Най-малкият имаин рядко генетично заболяване, което не му разрешава да се движи самичък.

" Той е ужасно интелектуално развито дете - доста интелигентен, доста сияен. Има ужасно отношение към живота, даже към личната си обстановка, само че има потребност от независимост ", разказва го майка му Ралица.

В момента Радо се движи благодарение на специфична моторна количка. Той обаче пораства, а тя все по-често се чупи. Нова фамилията може да получи от страната чак когато малчуганът стане на 16 години.

Количката коства 13 хиляди лв.. Първи на апела за помощ се отзовават почитателите на " Левски " от организацията " Сини начинания ". Те събират дребна сума, а по-късно провеждат благотворителни шампионати и базари, с цел да могат да набират нужните пари.

" Започнахме като се събрахме съществена група левскари в едно заведение, което подари цялата си облага за идеята ", споделя за началото на самодейността Антони Джамбазов.

Останалата сума подаряват други положителни хора.

" Аз не желая повече за него. Искам правото да е като всички останали деца ", декларира майка му.

А Радо ще се радва на нова количка през ноември.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР