Трима белгийски лекари са в тежко състояние, след като са

...
Трима белгийски лекари са в тежко състояние, след като са
Коментари Харесай

Белгийски лекари са с опасност за живота след работа с болни от COVID-19

Трима белгийски лекари са в тежко положение, откакто са работили с заболели от COVID-19, оповестиха локални медии. Уточнява се, че лекарите са на възраст към 40 години и към този момент животът им е в заплаха.
В медиите през днешния ден е насочен апел жителите да занесат в най-близката болница най-малко част от защитните маски, които са купили за себе си. Това се постанова поради пропаднала доставка на маски за Белгия, поръчани на турска компания. Лекарите и медицинските сестри към този момент изпитват дефицит от защитни средства, се прецизира в известията.
По последни данни в страната до момента са инфектирани 886 души, от които 163 са в болница и 33 от тях - на командно дишане. Жертвите на заболяването в Белгия до момента са четири.
Извънредната конюнктура докара до нови политически решения - нощес бе обявено, че служебното белгийско държавно управление ще получи спомагателни компетенции за период до шест месеца. Кризата не съумя да послужи на парламентарните партии да реализират решение в договарянията за съставянето на ново постоянно държавно управление, които не престават от май предходната година.
Тази заран държавното управление разгласи подготвеност за разсрочване на заплащанията на налози, обществени осигуровки и други вноски към федералния бюджет, както и да улесни изплащането на осигуровки за безработица на хората, които не могат или не би трябвало да отиват до работните си места. Правителството упорства банките да не затрудняват финансирането на сдруженията и "да проявят схващане " в случаи, когато клиентите са затруднени да изплащат отговорностите си.
Епидемията наложи на белгийците да останат по домовете си и те потърсиха способи да продължат да поддържат връзка. В обществените мрежи се появи концепция всяка вечер от 18.30 ч. близки, другари и познати да се събират онлайн с чаша в ръка, с цел да пообщуват. Засега тези интернет седенки нямат общоприето име, само че най-често са наричани "видео аперитив ".
Големи вериги за хранителни артикули в Белгия взеха решение да допринесат към напъните против разпространяването на болестта, като дават по един час от работното си време единствено за възрастните хора, застрашени най-вече от заболяването. Целта е възрастните да бъдат отделени от останалите клиенти и по този начин да се ограничи заплахата да бъдат инфектирани.
Далекосъобщителните оператори оповестиха, че подаряват на клиентите си огромни количества мобилни данни, безграничен домакински интернет и безвъзмездни диалози до номера от закрепената мрежа. Списъкът на доставяните телевизионни стратегии също бе уголемен и обогатен, с цел да могат хората по-леко да преживеят наложената карантина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР