Трима българските ученици бяха сред победителите в проекта Space Tube,

...
Трима българските ученици бяха сред победителите в проекта Space Tube,
Коментари Харесай

Български ученици бяха наградени в Брюксел от световни компании

Трима българските възпитаници бяха измежду спечелилите в плана Space Tube, подсилен от фирмите Майкрософт, Еърбъс и 3М. Ученици от няколко европейски страни, измежду които и България, бяха предизвикани да тестват знанията си и да изследват Космоса. Българските гимназисти демонстрираха отлични знания посредством основано от тях видео, коментиращо разминаванията сред физиката и научната фантастика в известни филми за Космоса. Интерактивното показване на учениците им донесе победа в състезанието, дружно с белгийския тим.


" През 2025 година работата в екип ще бъде измежду най-важните умения за триумф наедно с изобретателното мислене и STEM уменията. Адаптирането на учебната система е основно за подготовката на учениците за стопанската система на новото съвремие. Радвам се, че в България имаме преподаватели и учебни заведения, които търсят и намират благоприятни условия за съдействие по интернационалните планове. Проактивността и изобретателното мислене се развиват, когато учениците имат свободата да ревизират знанията си и сами да стигат до изводи. Младите български гении демонстрираха точно това във видеото си. ", съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на полемика с спечелилите.

Антон Иванов (СУ " Васил Левски ", гр. Елин Пелин), Йоан Стоянов (СУ " Христо Ботев ", с. Горна Малина) и Кристиан Георгиев (Професионална гимназия по телекомуникации, гр. София) са спечелилите и с изключение на от Ева Майдел, учениците бяха поздравени и от Вицепрезидента на Майкрософт Джон Франк и шефа на 3М за Европа Максим Бюро. Победителите в състезанието посетиха също и центъра по нововъведения на 3М в Дюселдорф и Европейската галактическа организация в Брюксел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР