Трима български граждани са задържани в турския град Одрин, по

...
Трима български граждани са задържани в турския град Одрин, по
Коментари Харесай

Трима български граждани са задържани в Одрин за нелегален трафик на мигранти

Трима български жители са арестувани в турския град Одрин, по обвинявания в незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация.

Българските жители с букви Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.В. са упрекнати в опит за подкрепяне на незаконното секване на границата. След разпити в полицията са отведени с белезници на ръцете в правосъдната палата в Одрин. Магистратите са решили те да бъдат арестувани под стража.

Сутринта в одринската дирекция за битка с проведената престъпност и контрабандата са получени данни за подозрителен микробус, движещ се към границата. Микробусът е спрян за инспекция в с. Йеникадън, ситуирано край турско-гръцката граница. При нея се е открило, че за две от лицата, пътуващи в него, има заповед за търсене и всички пасажери са били арестувани.

Освен задържаните българи, другите членове на групата са три турски фамилии - шестима възрастни и пет деца. Турските жители са оповестени за търсене поради връзки с организацията на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, апетитен от управляващите като изравен зад опита за прелом от юли предходната година. Децата са предадени на техни близки. У арестуваните е била открита сума евро в брой, която турските медии не прецизират.

Арестуваните първо са били отведени на медицински обзор, а след това - на разпити в дирекцията по сигурността в Одрин. ​

От Министерство на външните работи потвърдиха, че Генералното консулство на България в Одрин е получило информация от турските управляващи, че на 17 ноември са били арестувани трима български жители. С решение на Втори углавен съд – Одрин от 20 ноември т.г.  на тях е наложена мярка „ задържане под стража ” и тримата се намират в пандиза от закрит вид „ F ” в град Одрин.
Тримата български жители са упрекнати в „ незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР