Трима българи застават на старт в днешното състезание по фрийрайд

...
Трима българи застават на старт в днешното състезание по фрийрайд
Коментари Харесай

Трима българи на старт на състезанието по фрийрайд в Алпбах

Трима българи застават на старт в днешното съревнование по фрийрайд ски от сан една звезда в Алпбах, Австрия. Нашият тим е формиран от Боян Бъчваров (ски, мъже), Борислав Гарибов (ски, младежи) и Тина Близнакова (ски, девойки). По традиция уредниците му построяват скокове по цялата дължина на спортния скат, които райдърите могат да употребяват за още повече freestyle трикове. Тези трикове станаха наложителен детайл за победните спускания на всички спортисти от FWQ и FWT последните зими.

Този формат е обичан на Боян, който не инцидентно е и миналогодишният победител в Alpbach. Последните сезони прекарани в Алпите, той е " отключил " предните и задни салта, флат-спиновете и тройките, като самоуверено ги прибавя в линиите си.

Борислав бе трети в миналогодишното издание на същото съревнование. След летящия му старт този сезон с 2-ро място във Freeride Junior Tour 2* Kappl, той ще се надява да продължи с положителното си показване и през днешния ден.

След положителното си каране, довело до подиум в Kappl, Тина печели уважението на уредниците и получава втора wild card-та в границите на един сезон за днешниото съревнование.

Стартът е доказан за събота в 09:00 часа (българско време). Първи на ската ще се спуснат мъже и дами, ски и сноуборд, като Боян е с 48-ми номер. След това ще са младежите и девойките, като Тина е с номер 8, а Борислав - 16.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР