Трима българи със симптоми на коронавирус са били настанени в

...
Трима българи със симптоми на коронавирус са били настанени в
Коментари Харесай

Коронавирусът влиза в България? Трима със симптоми в Хасково

Трима българи със признаци на ковид са били настанени в хасковската многопрофилна болница. Те са били признати в инфекциозното поделение, откакто вдигнали висока температура.
И тримата ни сънародници са били на отмора в Азия.

Преди седмица мъж и жена се върнали от отмора в Тайланд. На 28 и 29 януари са вдигнали еднократно температура с лека изнемощялост, без кашлица и признаци на белодробна зараза. Двамата незабавно посетили персоналния си доктор, който ги насочил към Инфекциозно поделение. Те разказали, че край тях в Тайланд не е имало заболели. Към момента положението им е положително.

Третият пациент е мъж, който се е завърнал от Шри Ланка. Той е признат през вчерашния ден в болничното заведение с пневмония.

Пробите и на тримата пациенти са изпратени за проучване в лабораторията в София. Очаква се резултатите да бъдат отрицателни.

Това са следващите подозрителни случаи за съществуване на ковид у нас. Днес се чака обявяване на резултатите от пробите на мъжа, засечен с висока температура на варненското летище. 43-годишният мъж беше подложен под карантина в Инфекциозната клиника на варненската болница " Света Марина ".

Под карантина във ВМА-София остават и двамата студенти, които дойдоха от Ухан. Първоначалните им резултати за ковид са негативни.

В края на седмицата ще бъдат направени повторни изследвания
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР