Трима българи са участвали в международна престъпна организация за добиване

...
Трима българи са участвали в международна престъпна организация за добиване
Коментари Харесай

ФБР разкри група за криптовалута, следите й стигат до Варна |

Трима българи са взели участие в интернационална незаконна организация за извличане на криптовалута, като тяхната роля е била на мулета. 

Групата е разрушена от ФБР, португалската полиция и Европол. 

По време на интервенцията е конфискувано оборудване за рандеман на криптовалута, с което групата се е разплащала към свои клиенти. Разпитани са трима българи - финансови мулета Варненско. 

На тях е било платено да купят къща, където участниците на организираната незаконна група са конфигурирали устройства за копаене на биткойн-валути. Чрез добитата криптовалута се разплащали с клиентите си – хакерите.

Хакерите били набирани на приятелска основа с обещанието да пътуват и работят във Англия. Независимо от това дали знаят британски, те подписвали нужните документи. След няколкоседмичен престой в Лондон, под предлог, че не може да им бъде обезпечена работа, са връщани още веднъж в България.

Схемата в Португалия е била същата. Престъпната група е наемала клиентите си, с цел да отварят банкови сметки на територията на Европейски Съюз.

Извън българската връзка в интервенцията, непознати жители са пътували и в Португалия. Там с подправени полски и български документи са откривали сметки, през които са минавали пари от компютърни закононарушения.

Дейността на групата за пране на пари е била рекламирана на хакерски конгреси с платено присъединяване. Там потребителят QQAAZZ (престъпната организация) е имал специфичен рейтинг и всички са вярвали на положителните услуги, които дава по изпиране на финансови средства.

Ядрото на престъпната група е главно на територията на Англия. Пострадали са компании от САЩ и Европейски Съюз.

Според данните досега QQAAZZ е работила от 4-5 години. Заразявани са компютри от мрежи, от където са били нареждани парите към сметките на организацията. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР