Трима българи са осъдени от Лондонски съд съответно от 11,

...
Трима българи са осъдени от Лондонски съд съответно от 11,
Коментари Харесай

Съд в Лондон постанови общо 24 години затвор на трима българи за трафик на жени

Трима българи са наказани от Лондонски съд надлежно от 11, 10 и 3 години отнемане от независимост за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами и на транс-сексуални български жители за полова употреба във Англия, заяви ”Дир.бг ”. Присъдите са прочетени на 17 октомври.
След близо едногодишна работа на взаимен екип от английските полицейски и правосъдни органи, Сектор „ Трафик на хора “ в ГДБОП и Следствения отдел на Специализираната прокуратура с поддръжката на Европол и Евроджъст тримата трафиканти са арестувани в Лондон и Бургас. Материалите от българското следствие са изпратени във Англия за присъединение към тамошното дело и правосъден развой против групата в Лондон.

Най-тежкото общо наказване от 11 години затвор е получила Елеонора Василева за 4 закононарушения: 8 години за трафик на хора, 4 години - за надзор на проституция и 3 години - за разпространяване на кокаин.

Общото наказване на ръководителя на групата Илия Михайлов е 10 години отнемане от независимост при постановени 5 години за трафик на хора, 3 години - за надзор на проституция, 3 - за разпространяване на кокаин, 2 - за кражба и закана с ликвидиране и 8 месеца - за владеене на нелегално оръжие.

Мариан В. е наказан на общо 3 години затвор за трафик на хора, надзор на проституция и разпространяване на кокаин.

На Василева и Михайлов е наложена и 15-годишна възбрана за „ пазаруване на самолетни билети за други лица, наемане на повече от едно жилище, превозване на лица, отвън тяхното семейство, основаване на профили в уеб сайтове за запознанства или рекламиране на полови услуги, пряк или косвен контакт с жертвите, свидетелствали против тях “.

Доказателствата по делото сочат, че част от участниците в групата преди години са били жертви на трафик за полова употреба. От 2017 година почнали да набират дами и транссексуални българи с обещания за работа и по-добър живот в Лондон. От летището ги транспортирали до наети от групата квартири, където да живеят по четирима или петима и да проституират без почивен ден.

Жертвите трябвало да заплащат от заработеното по 70 паунда седмичен наем за жилището, нямали право да напущат адресите и да употребяват медицински услуги. Били принуждавани да оферират и да продават на клиентите си кокаин, а нужните им консумативи трябвало да купуват на петорна цена само от Елеонора Василева.

Тя отговаряла за набирането и превозването на жертвите, наемането на жилища за работа и публикуването на разгласи в уеб сайтове за полови услуги.

Жертвите били длъжни да дадат и по 300 паунда депозит като гаранция за еветнуални нанесени от тях вреди, който нормално не се прибирал. Били принудени да работят за групата най-малко два месеца като при овакантяване трябвало да дадат двуседмично предупреждение.

Само от сметка на Елеонора Василева били направени над 200 заплащания за разгласи в уеб сайтове за полови услуги. При задържането на дамата и водача на групата в употребено от тях жилище са открити и конфискувани тейзър, железен бокс и сгъваема железна палка, персонална карта на една от жертвите и кокаин. Иззети са и два леки автомобила.

След изговаряне на присъдите английските управляващи са изпратили известие за разкриване на процедура за депортиране на наказаните за изтърпяване на наказванията им в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР