Трима авторитетни американски военни аналитици публикуваха подробна статия в сп.

...
Трима авторитетни американски военни аналитици публикуваха подробна статия в сп.
Коментари Харесай

Сп.Time за контранастъплението на ВСУ: Боевете - тежки, загубите – високи, възможен неуспех

Трима авторитетни американски военни аналитици разгласиха подробна публикация в сп. Time, в която проучват хода на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и се пробват да предскажат вероятните резултати от него. 

Според Фредерик Каган от Американския исттитут по предприемачество, Каролин Хърд от Института за проучване на войната (ISW) и Катерина Степаненко (също от вашингтонския ISW), Украйна има значително преимущества сега, които покачват възможностите й за триумф.

 

Първо: „ Настоящият опит за механизиран украински пробив има всички шансове да бъде сполучлив, а ВСУ го употребяват на такава дълбочина, която разрешава да унищожават елементи от съветските отбранителни линии “, считат създателите на Time.

 

Второ: „ Руските сили, които към този момент имат тежки проблеми с моралния дух и други систематични въпроси (въоръжение, боеприпаси, доставки на снабдяване, б.р.), могат да се пречупят под офанзивите на Украйна и да стартират оттегляне “, не престават анализаторите.

 

Трето: „ Постоянният напън и огромната акция по блокиране на съветските дейности могат да доведат до такива пробиви в съветските линии, които украинските сили да употребяват изначало на обособени места, а след това – и за по-дълбоки нахлувания “, се споделя в обявата на сп. Time.

 

Прогнозите на анализаторите са, че първият и вторият сюжет са по-малко евентуални, само че задоволително вероятни. Третият вид е най-вероятният път на Украйна към триумфа, предсказват специалистите.

 

По наблюдения на на Каган, Хърд и Степаненко, точно развиването на събитията по третия вид е довело до победния ход на ВСУ в Харковска и Херсонска област през есента на предходната година, написа още Debati.


За развиването на сегашната акция създателите означават: „ Най-вероятно интервалите на забележими тактически пробиви ще се сменят с дълги интервали на мъртвило и някои неуспехи. “


„ Колкото и да ни се е желало пред украинските сили просто да се открие път към Азовско море, по-скоро боевете ще продължат да бъдат тежки, загубите – високи, а разочарованието – непрекъснат сателит на бойните дейности. Но всичко това са най-нормални неща в една война “, пишат създателите на Time.


Те не изключват и вид украинското контранастъпление да приключи с крах, само че показват оптимизъм, учреден на няколко обстоятелството, измежду които: географията на бойното поле, неспособността на Кремъл да притегли задоволително качествени запаси и систематичните проблеми в съветската войска.


В обявата е разказан и основният логистичен проблем у войската на агресора: разтегнатите линии за доставяне, които украинската войска може да пресече, в случай че доближи до Бердянск или Мариупол на Азовско море. При това за ВСУ не е наложително да стигне до самия бряг, а единствено да се приближи задоволително близо, с цел да държи главните пътища под огневи надзор. Ако това се случи, снабдяването на цялата южна формация ще стане извънредно комплицирано.


С други думи: на украинците е задоволително да завладяват и удържат единствено един бранш (в непосредственост до Азовско море, б.р.), с цел да загуби Русия опцията да управлява на практика цялата територия на запад от направлението на удара. Русия е длъжна да побеждава на всички места, с цел да се избави от злополука “, заключават анализаторите на Time.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР