Трима арестувани за разораните дюни на къмпинг „Смокиня“. Не може

...
Трима арестувани за разораните дюни на къмпинг „Смокиня“. Не може
Коментари Харесай

„Законно“ не означава „правилно“. Законно е било избиването на евреи

Трима задържани за разораните дюни на къмпинг „ Смокиня “. Не може да не го помните този случай – беше преди по-малко от 10 дни. И ето, в този момент – „ Багери влязоха да разкопават И къмпинг „ Градина “.

Няма и две седмици, не мога да допускам. Никой не чака даже да стихне националният бяс, преди да се хвърли с главата напред. Писал съм, писал съм, писал съм, писал съм едно и също, едно и също и резултатите варират от „ е и, кво от това? “ до „ не ме занимавай с нелепости “ и спорадични „ отлично за написаното, ма кво от тва? “ Не планувам нещо друго и в този момент. Какво съм писал ли? За какво приказвам ли? Говоря за това, че апатията е по този начин обзела нас – българите, че „ тези “ към този момент даже не се стараят и не се затормозяват грам, до момента в който ни измъкват килимчето отдолу под краката. Просто урболешката го карат напред с рогата. Човек би си помислил, че от (да не споделяме „ срам “, тъй като ще е смешно) нерешителност ще изчакат някакъв рационален интервал от време. Но не. Те са там – правят си делата.

Знаете ли кой и какъв брой от дълго време е забелязал инерцията на българите? „ Нашите българи желаят свободата, само че одобряват я, в случай че им се сервира в къщите на тепсия “. Ако не сте познали чий думи са – на Апостола са, на Васил Левски. Казал ги е по време на разпита пред турската следствена комисия в София, 5-9 януари 1873 година

Спорадични прояви (да, като този тук) ни заформят гнева, само че не стигат по-далеч. Не съм оптимист. Не знам по какъв начин се задейства тази машина. Как се разсънва заспалият българин. На ръба съм да се предам.

Знаете ли, че при унищожените към този момент (и вечно!) дюни е имало няколко каравани, против които са подавани сигнали, само че притежателите им не са могли да бъдат открити, тъй като караваните не са имали регистрационни номера. После – след заличаването, започнаха да ги търсят с полиция – след дъжд, качулка. Преди това всички са играли на националната игра в България, наречена „ не е моя работа “. А, дали пък каравани, паркирани на плажа, БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ, не са събудили съмнение у проверяващи, локални управляващи, патрули? Сериозно? Вътре можеше да има всичко, можеше да има лаборатория за опиати или да ги употребяват като склад. Можеше просто да са крадени. Нищо, проверяващите са гледали на другата страна – към морето, я какво е красиво.

Чуха се едни отзиви, че дюните не били баш плаж и по тази причина май-май не попадали под това, което Конституцията е определила за държавна благосъстоятелност. Всъщност…

Всъщност ето какво споделя Законът за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие: „ Към територията на морския плаж се включват и пясъчните дюни, ситуирани директно зад плажната линия или попадащи върху морския плаж “.

След като изяснихме това, да забележим какво споделя въпреки всичко Конституцията:

Чл. 18.
(1) Подземните благосъстояния, крайбрежната плажна линия, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, естествените и археологическите резервати, избрани със закон, са изключителна държавна благосъстоятелност.

Член 18 е един от най-най-първите (очевидно) – на най-първите странички. Дето се вика, даже да те мързи да се зачетеш в Конституцията, все си стигнал най-малко до такава степен.

Може би родните „ предприемачи “ са решили да прочетат и няколко реда по-надолу и да стигнат до:

Чл. 18.
(6) Държавните парцели се стопанисват и ръководят в полза на жителите и на обществото.

И може би са си споделили: „ Аз съм жител от обществото, да забележим какво могат да създадат в мой интерес “. И са пуснали багерите, тъй като ТЕ СА ТЕХНИЯТ ИНТЕРЕС…

Шегата настрани, нямате ли възприятието, че ни измъкват страната отдолу под краката? Кой е позволил дюните да се окажат частни? По същата логичност „ Дондуков “ може да се окаже частен или „ Витошка “.

Ето в този момент – имаме различен проблем – багери разкопават къмпинг „ Градина “, защото…

Защото, съгласно бургаската екоинспекция, строителните действия край плажа на къмпинг „ Градина “ са законни. Тоест някак си са били узаконени. Само че не забравяйте, че „ законно “ не значи „ вярно “ или „ положително “; в миналото избиването на евреи в Германия е било законно, още по-„ в миналото “ горенето на клада на вещици е било законно.

Просто някой в миналото е съумял да узакони една полуда.

Кой е позволил това? Предишния случай? Предишните случаи? Засега – тишина. Нищо. Чакат. Да мине шумът и да си го подкарат по остаряло му. И, вярвайте ми, тъкмо по този начин ще стане, шумът ще мине, ползата ще затихне и отново ще ни се качат на главата, защото…

Защото знаете ли какво още е тревожило мозъка на Апостола? Какво е написал в тефтерчето си? Ето това:

„ Народе???? “

Добре, щом са частни, не е нужно да си гризем ноктите и да се чудим какво да създадем. Щом в Конституцията написа, че са на страната, значи би трябвало да се отчуждат. Както се отчуждават парцели по трасетата на автомагистралите. Представяте ли си, в случай че се сблъскаме със същите проблеми при автомагистралите и си заблъскаме главите „ какво да вършим “? Ами тогава трасетата ще са напълно на зиг-заг, заобикаляйки нечий парцел. Може ли малко по-сериозно въпреки всичко?

Ето какво разбрахме още:

„ Този парцел е включен в Общия организационен проект на Община Созопол с предвиждания за курорт и допълващи действия “. Мхм – тъй като нямаме задоволително курорти, а плажове и диви места по морето – бол!

От екоинспекцията си държат на това, че щом е ЗАКОННО (без значение по какъв начин и на каква цена), значи всичко е наред:

„ Попада в Защитена зона „ Бакърлъка “ за запазване на дивите птици и граничи със Защитена зона „ Плаж Градина – Златна рибка “…
… със умозаключение, че при съблюдаване на избрани ограничения и условия, влияние няма да има… “

Да, тъй като БГ строителят е прочут с това, че постоянно съблюдава ограничения и условия, нали?

Народе????
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР