Трима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата,

...
Трима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата,
Коментари Харесай

САЩ: Ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили

Трима американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета, съобщи Асошиейтед прес.

Според тях това е станало на фона на вчерашния унищожителен ракетен залп, изстрелян от Русия по електроенергийната инфраструктура на Украйна, прибавя Българска телеграфна агенция.

Цитираните от Асошиейтед прес публични представители са поискали да останат анонимни.

Тази оценка и изявленията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 в Индонезия се разминават с информацията, дадена по-рано от почитан чиновник на американското разузнаване, който съобщи пред Асошиейтед прес, че на полска територия са паднали съветски ракети, отбелязва организацията.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че от основно значение е да не се стига до ескалация на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Гутериш изрази безпокойството си по отношение на информациите, че населено място в Полша е било ударено от ракета съветско произвеждане.

Генералният секретар прикани за задълбочено следствие на случилото се.

Германският канцлер Олаф Шолц пък сподели, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда и е поднесъл съболезнованията си към него и полския народ след вчерашните гърмежи покрай полско-украинската граница, съобщи Ройтерс.

" Това е ужасяващ случай и би трябвало деликатно да се обясни на какво се дължи ", е декларирал Шолц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР