Трима американски дипломати са били свалени от влак в понеделник,

...
Трима американски дипломати са били свалени от влак в понеделник,
Коментари Харесай

Трима американски дипломати са били свалени от влак в Русия

Трима американски дипломати са били свалени от трен в понеделник, до момента в който пътували за арктически град в Северна Русия, край който имаше случай при военни тествания, съобщи Би Би Си.
Американците пътували за Северодвинск, до който достъпът за чужденци е стеснен, прецизира БНР.
В града има корабостроителница и е покрай полигон за ракетни проби, в който през август имаше детонация, довела до повишение на равнищата на радиация.
Русия разгласи, че тримата са декларирали, че пътуват до Ахрангелск, който се намира на разстояние 30 км.
В мнение съветското Министерство на външните работи съобщи, че американските дипломати са били на публично пътешестване и са уведомили за проектите си министерството на защитата. „ Само че са споделили, че ще посетят Архангелск, а са се оказали напът към Северодвинск. Вероятно са се изгубили, ще подарим на американското посолство карта “, се споделя в известието.
Руската държавна нуклеарна организация „ Росатом “ призна по-рано, че петима нейни чиновници са починали на 8 август в детонация по време на тест на нуклеарен ракетен мотори край селището Ньонокса, западно от Северодвинск.
Руското Министерство на външните работи разгласи, че ще изпрати през днешния ден нота до посолството на Съединени американски щати поради случая с дипломатите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР