Трима активисти събориха статуя на полски свещеник, обвинен в сексуални

...
Трима активисти събориха статуя на полски свещеник, обвинен в сексуални
Коментари Харесай

В Полша събориха статуя на свещеник, обвинен в педофилия

Трима деятели събориха скулптура на полски духовник, упрекнат в полови злоупотреби в северния град Гданск, оповестява локалната полиция.
Видеозаписите в обществените медии демонстрираха, че мъжете употребяват въже, с цел да съборят статуята на отец Хенрик Янковски, който умря през 2010 година и е бил изправен пред обвинявания в педофилия, съобщи БГНЕС.
На падналата скулптура мъжете сложиха долни дрехи и облекла на олтарно момче по отношение на хипотетичните жертви на свещеника.
Макар и умрял, Янковски беше изправен пред възобновени изказвания за малтретиране на деца, откакто демократичният всекидневник „ Газета Виборча “ разгласява публикация в края на предходната година, вдъхвайки живот на предходни обвинявания.
" Те бяха арестувани към 3 часа сутринта и отведени за разпит ", сподели представителят на полицията в Гданск Карина Каминска, имайки поради тримата съборили паметника.
Разрушаването на статуята пристигна единствено часове преди откриването на забележителна среща на върха във Ватикана за битка против половото принуждение над деца.
Статуята на Янковски и преди е била обект на дейности от страна на хора, осъждащи осъщественото от него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР