Трикратният световен шампион Петер Саган спечели петия етап в Обиколката

...
Трикратният световен шампион Петер Саган спечели петия етап в Обиколката
Коментари Харесай

Петер Саган триумфира в петия етап от Тур дьо Франс

Трикратният международен първенец Петер Саган завоюва петия стадий в Обиколката на Франция - 175.5 км сред Сен Ди де Вож и Колмар. Словакът от " Бора Хансгрое " се оправи във финалния спринт с Ваут ван Аерт ( " Йъмбо Висма " ) и Матео Трентин ( " Мичълтън Скот " ), с цел да вземе своята първа етапна победа в Тура през 2019 година

В предходните стадии Саган записа второ, пето и четвърто място, само че на финала в Колмар беше с класа над противниците си. Във финалния спринт Саган разви 62 км/ч против 60 за втория Ван Аерт.

За 12-и път в кариерата си словакът завоюва стадий в Тур дьо Франс.



С етапния триумф Саган усили преднината си за зелената фланелка, като към този момент има 144 точки. Втори излезе Майкъл Матюс с 97, а Елиа Вивиани има 92.

" Трябваше да продължа да карам със пристрастеност и беше ясно, че успехите ще дойдат. Благодаря доста на моите съотбрници, които свършиха невероятна работа и бяха фантастични през целия ден. Контролирахме целия стадий и аз дадох най-хубавото от себе си. Всеки се нуждае от шанс, с цел да завоюва в Тура ", сподели Саган след стадия.

Денят не донесе никакви разбърквания в класацията за жълтата фланелка, където водач продължава да бъде Жулиан Алафилип. Французинът има задатък от 14 секунди пред Ван Аерт и 25 пред Стивън Краусвайк. В четвъртък следва първият планински стадий, който ще покаже и формата на част от кандидатите за генералното класиране.

Шестият стадий е дълъг 160 км, само че включва седем изкачвания и край на височина от първа категория, като нейният финален километър е на трошляк.

 Петер Саган победи в петия стадий от Тур дьо Франс
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР