Трикратният световен шампион Марк Селби и световният номер 53 Мартин

...
Трикратният световен шампион Марк Селби и световният номер 53 Мартин
Коментари Харесай

Марк Селби фаворит за 18-а ранкинг титла в кариерата си

Трикратният международен първенец Марк Селби и международният номер 53 Мартин Гулд ще се изправят един против различен в блян да завоюват 9 фрейма във финала на Европейския Мастърс - втория ранкинг шампионат по снукър през новия сезон.

Веселяка от Лестър победи с 6:3 Шон Мърфи, а със същия резултат в другия полуфинал Гулд надви над не кого да е, а водача в ранглистата Джъд Тръмп. Така към този момент са ясни двамата майстори на щеката, които в две сесии от 15 и 21 часа в неделя ще дефинират кой ще грабне огромната премия от 80 000 паунда.

За Гулд класирането е впечатляващо, защото в края на предишния сезон той бе под угрозата да загуби професионалния си статут, само че не просто го избави с класиране на Световното състезание в " Крусибъл ", ами и разгроми един от любимците Стивън Магуайър с 10:3 в първия кръг. Това е първият ранкинг край за Гулд от 2016 година насам, когато завоюва единствената си до момента купа - в Германския Мастърс след триумф над Люка Бресел.

За Марк Селби пък това е опция да добави 18-а ранкинг купа към богатата си сбирка, а другояче за 27-ми път ще играе ранкинг край. Той е във превъзходна серия от девет следващи победи в дуели за купи, като последната му досега е от Откритото състезание на Шотландия предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР