Трикратният световен шампион Макс Верстапен (Ред Бул) спечели състезанието за

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен (Ред Бул) спечели състезанието за
Коментари Харесай

Макс Верстапен взе 50-а победа в кариерата си

Трикратният международен първенец Макс Верстапен (Ред Бул) завоюва надпреварата за Голямата премия на Съединени американски щати във Формула 1. Нидерландецът победи в Остин за трета поредна година.

Победата е 50-а в кариерата му и 15-а от 18 старта през сегашния сезон. С това 26-годишният водач изравни върха си за най-вече триумфи в един сезон. С 51 победи в кариерата е Ален Прост. Повече имат единствено Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Михаел Шумахер.

започва от шеста позиция, само че съумя да се оправи с съперниците си, с цел да ликува в края. Втори на 2.225 секунди се подреди Хамилтън (Мерцедес), а третата позиция беше за Ландо Норис (Макларън). Хамилтън направи превъзходни последни десетина обиколки и редуцира доста разликата по първото място, само че не съумя да застигне нидерландецса.

„ Когато стартираш шести, не е елементарно. През цялото съревнование имах проблеми със спирачките. В края разликата беше доста дребна. Невероятно е да печеля победа номер 50 тъкмо тук в Щатите “, разяснява Макс Верстапен.

„ Имахме потребност от още няколко обиколки, с цел да нападаме сполучливо “, сподели седемкратният първенец Люис Хамилтън. „ Отборът свърши доста добра работа този уикенд. Допуснах неточност, само че съумях да се върна в огромната борба. Много съм благополучен от резултата “, добави той.

Следващият старт от сезона във Формула 1 е след седмица в Мексико.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР