Трикратният световен шампион и носител на “Тройната корона” Марк Селби

...
Трикратният световен шампион и носител на “Тройната корона” Марк Селби
Коментари Харесай

Може ли снукърът да привлече нови фенове по време на пандемията?


Трикратният международен първенец и притежател на “Тройната корона” Марк Селби се надява снукърът да притегли нови почитатели в изискванията на пандемията на COVID-19. Джентълменският спорт се завръща на 1 юли с Championship League и Веселяка от Лестър се надява това да послужи за популяризирането на борбите край зеленото сукно.

Total prize fund over £200,000
Winner taking home £30,000 a spot in November's @ChampOfChamps!

Who do you think it will be?#ChampionshipLeagueSnooker pic.twitter.com/CJULOmljR4
— Championship League Snooker (@CLSnooker) May 21, 2020
“Страхотно е за всички почитатели. Германската футболна Бундеслига към този момент се възобнови, тъй че тя бе първият завърнал се спорт. За снукъра е от голямо значение, че ще бъде вторият такъв”, сподели Селби, който явно не е почитател на ММА, тъй като на практика първият рестартиран спорт бяха галавечерите на UFC във Флорида, Съединени американски щати.

“Надявам се, че ще притеглим нови почитатели, тъй като доста хора си седят по домовете и се оплакват, че няма спорт по малкия екран. В момента се въртят единствено остарели фрагменти от отминали спортни събития. Снукърът е задоволително известен, само че в този момент можем да притеглим нова аудитория.

Live sport on free-to-air TV is back! @matchroomsport @ITV4 @CLSnooker

For more info https://t.co/gpwfr2Qznu pic.twitter.com/EG1ZjOxFDF
— ITV Sport (@ITVSport) May 21, 2020
Ако почна да се практикувам по-често у дома, ще имам преимущество пред много други играчи, тъй като малко на брой имат снукър маса в домовете си. Така че това може да се отрази в моя изгода. Естествено надарени играчи като Рони О’Съливан, Джак Лисовски и Джъд Тръмп ще се приспособяват доста по-бързо от тези, които имат потребност от повече работа по играта си, какъвто съм и аз. По-талантливите ще имат преимущество, само че ще забележим какво ще се случи.

Хубаво е, че няма непосредствено да подновим сезона със Световното състезание, тъй като е потребно да натрупаме няколко мача преди него. Щеше да е доста тъпо да няма шампионат преди това”, заключи още Селби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР