Трикратният шампион Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на

...
Трикратният шампион Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Джокович взе гейм на нула по пътя към 1/4-финалите в Шанхай

Трикратният първенец Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Шанхай с награден фонд 7 милиона $.

Поставеният под номер 2 Джокович се наложи над 16-ия в схемата Марко Чекинато с 6:4, 6:0 и взе реванш за загубата от италианеца на " Ролан Гарос " през юни.

Двубоят стартира равностойно, само че след 3:3 белградчанинът взе девет от идващите 10 гейма, с цел да победи след 69 минути игра.

Така той записа 15-а поредна победа в Тура, а идващият му противник ще бъде номер 7 Кевин Андерсън (Южна Африка), който отстрани десетия подложен Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 7:6(1).

Джокович ще измести Роджър Федерер от второто място в международната класация, в случай че доближи до финала в Шанхай. Ако пък завоюва 32-а купа в сериите " Мастърс ", той ще се приближи единствено на 35 точки от водача в класацията на АТР Рафаел Надал (Испания).
През този сезон Джокович към този момент победи на Откритите шампионати на Англия и на Съединени американски щати.

Номер 4 Александър Зверев (Германия) нямаше особени проблеми и също продължава напред след триумф над австралиеца Алекс дьо Мино с 6:1, 6:4. На четвъртфиалите Зверев ще играе против 11-ия подложен Кайл Едмънд (Великобритания), който се оправи с Николас Хари (Чили) със 7:6(5), 6:3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР