Трикратният олимпийски шампион в плуването - Йън Торп предупреди световната

...
Трикратният олимпийски шампион в плуването - Йън Торп предупреди световната
Коментари Харесай

Олимпийска легенда предупреди атлетите, участващи на Игрите в Токио

Трикратният олимпийски първенец в плуването - Йън Торп предизвести международната спортна общност, че здравето на състезателите е по-важно от олимпийските фантазии и в случай че се постанова Игрите в Токио да бъдат отсрочени, до момента в който спре разпространяването на ковид.

Множество интернационалните надпревари бяха отсрочени, в това число шампионатът на Китай и мощният шампионат в Милано, или анулирани. Световното състезание по лека атлетика в зала също беше отсрочено с година поради вируса в Китай. Шампионатът трябваше да се организира сред 13 и 15 март в китайския град Нанджинг. Маратонът в Токио пък се организира пред редуциранн брой фенове.

Всичко това кара гласовете за отсрочване на най-големия състезателен конгрес на планетата да нарастват.

"Експертите би трябвало да кажат какви са рисковете за спортистите. И по какъв начин може да имаме сигурни олимпийски игри, които няма да слагат хората в риск. Всеки самичък би трябвало да вземе решение дали да взе участие, само че здравето е преди всичко ", разяснява петкратният олимпийски първенец Йън Торп пред кореспонденти в Канбера.

Athletes should not risk their health for the #Tokyo2020 Games, according to Australian swimming great Ian Thorpe amid concerns that a coronavirus outbreak might scupper the Olympics https://t.co/hwG0AnTQTR pic.twitter.com/3TGFsCOMt9
— Reuters (@Reuters) February 28, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР