Трикратният носител на наградата оскар Даниел Дей-Люис прекратява акторската си

...
Трикратният носител на наградата оскар Даниел Дей-Люис прекратява акторската си
Коментари Харесай

Даниел Дей-Люис прекрати актьорската си кариера

Трикратният притежател на премията оскар Даниел Дей-Люис приключва акторската си кариера, заяви негова говорителка. С това тя постави завършек на догадките за проектите на единственият артист в историята, печелил влиятелната премия за американската академия за киноизкуство три пъти в категорията за водеща мъжка роля.

Лесли Дарт не даде пояснение за отдръпването, като се изключи че това е персонален въпрос.

" Даниел Дей-Люис повече няма за работи като артист. Той е извънредно признателен на всички сътрудници и на публиката за миналите години ", добави тя. Дарт посочи, че няма да има повече известия и мнения по въпроса.

Британецът навърши 60 години през април, а на 25 декември би трябвало да излезе последният филм с негово присъединяване - Phantom Thread (работно заглавие) на Пол Томас Андерсън, разказващ за света на модата в Лондон през 50-те години. Във филмографията му има голям брой забележителни заглавия, в това число " Бандите на Ню Йорк " и " Линкълн ".

Дей-Люис е с двойно британско-ирландско поданство и през 1993г. той направи запаметяваща се роля във " В името на Отца ", където игра млад ирландец, незаслужено упрекнат за атентат на ИРА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР