Трикратната световна шампионка в скока на височина при жените Мария

...
Трикратната световна шампионка в скока на височина при жените Мария
Коментари Харесай

Ласицкене с 2.04 м в първия си старт за сезона

Трикратната международна шампионка в скока на височина при дамите Мария Ласицкене стартира уместно годината. Още в първия си старт за сезона трикратната международна шампионка реализира 2.04 м и поведе в международната класация. Това стана по време на атрактивното съревнование " Битката сред половете “, което се организира на 1 февруари в Москва. В конкуренцията се включиха най-хубавите съветски състезатели в скока на височина при дамите и мъжете.

Ласицкене стартира доста решително надпреварата. Тя преодоляваше височините от първи опит. На 1.93 м стана ясно, че печели конкуренцията при дамите. След нея с 1.90 м остана Кристина Корольова, което й донесе 1121 точки. Изненадващо олимпийската шампионка Анна Чичерова, която направи превъзходен скок с запас на 1.85 м, не можа да се оправи с 1.90 м и остана трета.

Вече победителка, Мария Ласицкене преодоля поредно от първи опит 1.97 м, 2.00 м и 2.04 м. След това тя изиска 2.07 м, само че направи три несполучливи опита.

2.04 м е подравнен персонален връх за рускинята в зала, връх на шампионата и номер 1 в света за сезона. Той донесе на атлетката 1259 точки по таблицата на Спириев.

При мъжете победи Иля Иванюк с 2.23 м, което дава отговор на 1117 точки. Така в общото класиране при мъжете и дамите успеха в “Битката сред половете “ е за Мария Ласицкене, следвана от Кристина Корольова и Иля Иванюк. atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР