Трикратната световна шампионка по вдигане на тежести Надежда Евстюхина е

...
Трикратната световна шампионка по вдигане на тежести Надежда Евстюхина е
Коментари Харесай

Анаболни стероиди са открити в пробите на трима руски щангисти

Трикратната международна шампионка по повдигане на тежести Надежда Евстюхина е упрекната в приложимост на метаболит на дехидрохлорометилтестостерон - вещество, принадлежащо към групата на андрогенните анаболни стероиди. Това оповестиха от пресслужбата на Международната федерация по повдигане на тежести.

Подобно вещество беше намерено в пробите на други двама съветски състезатели - Олег Чен и Давид Бежанян. И тримата спортисти бяха осъдени през август предходната година поради следващото нарушаване на антидопинговите правила.

Освен три златни медала от международните шампионати, Евстюхина два пъти завоюва купата от европейски шампионати. Преди това тя беше лишена от бронзовия орден от Олимпийските игри в Пекин 2008.
Чен и Бежанян са двукратни европейски първенци.

Тримата руснаци са дали позитивните допинг проби още през 2015 година, разгласи за ТАСС президентът на съветската федерация по повдигане на тежести Максим Агапитов.

" Тези позитивни проби са ехтене от минали времена, в интервала на предходното управление на съветската федерация по повдигане на тежести. Пробите им са взети през 2015 година ", сподели Агапитов.

Бежанян, Чен и Евстюхина приключиха кариерата си преди няколко години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР