Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова отбеляза в

...
Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова отбеляза в
Коментари Харесай

Мария Петрова – за гимнастиката, работата и Боби Михайлов

Трикратната международна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова означи в задатък наближаващия си рожден ден. Порасналото „ златно” момиче е родена на 13-и ноември.

Петрова бе посетител в утринния блок на NOVA „ Здравей, България”.

„ От 16 години съм блен на УС на българската федерация по художествена гимнастика, последните пет съм вицепрезидент. Имам доста задължения обвързвана с европейската федерация. Харесвам това, което върша, тъй като обичам децата. Те те зареждат и се удивлявам на тяхната отговорност и дисциплини. Учат се от дребни да се трудят и да гонят някакви цели. Искрено се удивлявам на треньорите”, показа Мария Петрова.

„ Поради това, че съвсем не виждах фамилията си, аз доста държа на фамилията си и то е приоритет. Исках специалност, с която да мога да изградя баланс сред работата и семейството”, добави някогашната гимнастичка.

„ Аз мъчно намирах мотивация. Дните в залата са толкоз изтощителни и едни и същи. Помня, че не желаех да задрямвам вечер. Не съм от хората, които са супер извънредно амбициозни. Ние се смеем в нашия смят, че най-талантливите се отхвърлят. Успяват тези, които повече желаят триумфите и са склонни да създадат взаимни отстъпки със себе си. Преди беше доста по-строго и се изпадаше в крайности. Сега се движим повече в крайник с времето. Процесът на подготовка не е толкоз дълъг. Много приказваме за храната и храненето в гимнастика, само че в действителност всяка една жена също се ограничава”, разяснява още Мария Петрова

За щерка си Елинор, Мария Петрова разкри:

„ Исках да бъде гимнастичка даже за малко, тъй като този спорт основава една естествена грациозност в придвижванията на девойките. Тя обаче не заставам доста и се отхвърли. Тази година прави 18. В 12-и клас е. Щастлива съм, че с Елинор сме приятелки. С нея си споделяме доста. Аз одобрявам Европа, одобрявам просветителната система на Европа и се надявам да остане. Тя учи и приключва в академия в Испания. Не беше доста щастлива с тениса, тъй като още първата година се контузи и претърпя интервенция. Това е академия и лицей, които изискват да се спортува, което е хубаво.”

Колкото до брачна половинка си Борислав Михайлов и фамилията си, Мария Петрова показа:

„ Моето семейство постоянно е било сплотено и в действителност хората са прави, казвайки, че ние повтаряме модела, в който сме живели. Винаги върша по този начин, че когато сме всички в България да се събираме. Аз обичам да сготвям, това ме успокоява и ми е прелестно. Аз просто знаех, че това е пътят, че това е индивидът. Наистина 23 години сме дружно с Боби. Ако двама души не са толерантни един с различен и не вършат взаимни отстъпки нищо не може да се случи. Щастлива съм, че попаднах на него, тъй като ние доста се допълваме. Когато можеш да запазиш другарството е доста огромно благополучие. Ние го имаме. Просто, в случай че имаш шанс да попаднеш на твоята половинка, за мен всичко е шанс. Трудно е да живееш с човек, който е такава социална персона. Наистина е мъчно. Подложен си на всевъзможни предизвикателство. Но аз съм привикнала, тъй като считам, че те учат и те карат да се развиваш като персона.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР