Трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) се класира за полуфиналите на

...
Трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Трикратната шампионка Азаренка се класира за полуфиналите в Маями

Трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис в Маями (САЩ) с награден фонд 7,97 милиона $.

Бившата номер 1 в света Азаренка надви над петата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) със 7:5, 6:3 и записа 11-а поредна победа в конкуренцията, като серията стартира през 2016 година при последния й трофей.

С триумфа състезателката от Беларус, която е 186-а в света сега, си подсигурява завръщане в топ 100 през идната седмица.

Азаренка пропусна осем месеца поради правосъдно дело за настойничество, като се завърна на корта при започване на март за шампионата в Индиън Уелс.

Тя продължи страхотната си серия в Маями и против Плишкова, макар че в началото пропиля два пробива задатък и преднина от 5:2, само че въпреки всичко взе първия сет.

Втората част стартира с четири следващи брейка, след което Азаренка завоюва четири от идващите пет гейма, с цел да победи.

За място на финала тя ще се изправи против представителката на домакините и шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Слоун Стивънс.

25-годишната Стивънс отнесе друга някогашна номер 1 Анжелик Кербер (Германия) с 6:1, 6:2 по-късно повече от час и от понеделник ще дебютира в топ 10 на международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР