Трикратната шампионка от Игрите в Пекин Терезе Йохауг от Норвегия

...
Трикратната шампионка от Игрите в Пекин Терезе Йохауг от Норвегия
Коментари Харесай

Терезе Йохауг обяви, че Игрите в Пекин са последни в спортната й кариера

Трикратната шампионка от Игрите в Пекин Терезе Йохауг от Норвегия удостовери, че конкуренцията по ски тичане на 30 км е билa последното олимпийско съревнование в кариерата й.

Йохауг, която пропусна Игрите в Пьончан 2018 поради наказване за допинг, завоюва златото в скиатлона, на 10 км и 30 км в Пекин, а също така има купа с щафетата от Ванкувър 2010, сребро на 30 км сребро и бронз 10 км от Сочи 2014.

14-кратната международна шампионка беше повече от удовлетворена от представянето си в китайската столица.

"Чувствам се в действителност добре. Водех и се пробвах да мисля за личното си съревнование, да си свърша сама работата. Така че съм извънредно щастлива. Дойдох в Пекин без самостоятелен златен орден. А в този момент имам три и мога да завърша олимпийската си кариера с това достижение. Чудесно е ", сподели норвежката.

Йохауг призна, че неприятното време не я е тормозило.

"Не беше толкоз неприятно. Родена съм в дребен град, където има доста вятър и ниски температури. Така че това не беше нищо изключително за мен ", добави тя.

Бронзовата медалистка Керту Нисканен от Финландия разяснява, че е била безусловно решена да се бори с бронза след многото пропуски по време на кариерата си.

"Казах си, че съм била четвърта толкоз пъти, че няма да бъда четвърта още веднъж ", съобщи Нисканен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР