Трикратната шампионка Мария Шарапова (Русия) се класира за полуфиналите на

...
Трикратната шампионка Мария Шарапова (Русия) се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Шарапова крачи напред в Рим, Возняцки приключи курса

Трикратната шампионка Мария Шарапова (Русия) се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 3,35 милиона $.

Бившата номер 1 в света Шарапова, която сега е 40-та в класацията на УТА, отстрани шампионката от "Ролан Гарос " Елена Остапенко (Латвия) с 6:7(6), 6:4, 7:5 в оспорван мач, който продължи 3:11 часа.

В решителния трети сет рускинята направи пробив в последния гейм, с цел да стигне до триумфа. Шарапова ще играе на полуфиналите в Рим за първи път след 2015 година.

В спор за място на финала 31-годишната рускиня ще играе с победителката от мача сред номер 1 в света Симона Халеп (Румъния) и седмата сложена Каролин Гарсия (Франция), който е по-късно през днешния ден.

Номер 2 Каролине Возняцки (Дания) отпадна на четвъртфиналите след загуба от естонката Аней Контавейт с 3:6, 1:6 за 75 минути.

Контавейт, която е 26-а в международната класация, направи 6 пробива, наниза 23 печеливши удара и позволи едвам 14 непредизвикани неточности.

На полуфиналите естонката ще играе против защитаващата купата си Елина Свитолина (Украйна)./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР