Трикратната победителка в Обиколката на Витоша Мария Николова и вицешампионът

...
Трикратната победителка в Обиколката на Витоша Мария Николова и вицешампионът
Коментари Харесай

Мария Николова и Кирил Николов-Дизела спечелиха наградите за бегачи на 2017 г.

Трикратната победителка в Обиколката на Витоша Мария Николова и вицешампионът в Световните серии по скайрънинг Кирил Николов-Дизела завоюваха най-престижните оценки в годишните награди на българското бегаческо общество.

Двамата бяха отличени с наградата " Машина на годината " на гала в НДК, с която беше маркиран краят на спортния сезон. Събитието, което се провежда под егидата на Българската асоциация на спортните уредници (БАСО), се организира за пета поредна година.

Тази година бяха връчени награди в 15 категории. Преди да се стигне до окончателното решение на журито имаше номинации и гласоподаване в интернет. Николов получи своята статуетка по време на церемонията, а Николова не присъстваше на събитието.

Наградата " Машина на годината " се връчва както професионални спортисти, по този начин и на фенове, като се регистрира освен компликацията на надпреварите, които са печелили, само че и постоянството в участията им през годините.

 Мария Николова и Кирил Николов-Дизела завоюваха премиите за бегачи на 2017 година
© /www.iancorless.com

Призът " Избухване на годината " отиде при Антония Григорова. През август тя стана първата жена, пробягала 600-те километра по туристическия маршрут " Ком - Емине ". Григорова също не участва на церемонията, защото се приготвя за сезона в ски бягането. Тя реши да се завърне към зимния спорт с упоритости още веднъж да се класира за олимпийски игри.

За напредък на годината бяха наградени Меглена Бенева и Александър Спасов. Бенева изпрати доста мощен сезон, в който завоюва " Пирин ултра ", приключи втора в " Персенк ултра " и " Трявна ултра " и зае трето място във " Витоша 100 ".

Дойените на дългите бягания Малина Вацкичева и Боян Лефтеров получиха оценките за ветерани на годината. " Щастлива съм, че през тази година се класирах на първия европейски маратон за ветерани. Успях с заключителен спринт в последните 300 метра ", описа Вацкичева при награждаването.

Евелина Златанова завоюва премията за феърплей. По време на Софийския маратон тя подцени шанса да сложи персонален връх и спря, с цел да окаже здравна помощ на потърпевш бегач по трасето.

Златин Роев беше отличен за пейсър на годината. " Много е значимо да познаваш добре хората, които подкрепяш като пейсър, с цел да знаеш по какъв начин тъкмо да ги мотивираш в сложни обстановки ", сподели бегачът, който помагаше на шестима състезатели през този сезон.

Статуетки получиха също Димана Йосифова и Методи Георгиев, които бяха отличени за дебют на годината. За съревнование на годината беше определено " Трявна ултра ", проведено от iRun.bg. Надпреварата беше с дължина от 141 километра и 6400 метра позитивна денивелация.

" Преди пет години, когато се събрахме за пръв път като бегаческо общество, бяхме десетина индивида. Днес извоювани от хубостта и спортсменството на бягането сме хиляди, в цялата страна и е радващо, че към този момент се провеждат толкоз доста бягания. Всеки, който е опитал да направи нещо в тази тенденция, заслужава огромно отлично ", сподели Николай Кабаджов, основател на премиите, за които тази година в София дойдоха бегачи от цялата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР