Трикратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели титлата в спринта

...
Трикратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели титлата в спринта
Коментари Харесай

Анастасия Кузмина с титла в спринта на 7.5 км на СП, българките останаха извън първите 65

Трикратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) завоюва купата в спринта на 7.5 км на международното състезание по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

34-годишната Кузмина позволи единствено една неточност в първата си пукотевица и измина трасето за 22:17.5 минути. За нея това е първа международна купа в кариерата й. Тя има още сребро в всеобщия старт на 12.5 км от шампионата на планетата в Пьончан 2009 и бронз в спринта от Ханти Мансийск 2011.

Кузмина е двукратна олимпийска шампионка в спринта от Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Втора приключи норвежката Ингрид Тандреволд, която остана на 9.7 секунди с 10 от 10 повалени цели.
Двукратната олимпийска и седемкратка международна шампионка Лаура Далмайер от Германия завоюва бронзовото отличие. тя остана на 12.6 секунди след победителката, макар че беше без неточност в стрелбата.

Далмайер, която е олимпийска шампионка в дисциплината от Пьончан 2018, печели орден в спринта на трето следващи международно състезание след бронза през 2016-а и среброто през 2017-а година.

Три българки участваха в конкуренцията. Даниела Кадева приключи на 67-о място с три пропуснати цели и закъснение от 2:53.0 минути, Емилия Йорданова е 72-а също с три неточности и пасив от 2:57.8 минути, а Десислава Стоянова финишира 79-а с четири сбъркани цели и на 3:23.8 минути след победителката.

Това значи, че няма да има българка в преследването на международното състезание на 10 март.

Шампионатът на планетата продължава на следващия ден със спринта на 10 км за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР