Трикратната европейска шампионка по борба и световна вицешампионка Биляна Дудова

...
Трикратната европейска шампионка по борба и световна вицешампионка Биляна Дудова
Коментари Харесай

Европейската шампионка по борба Биляна Дудова опита да се самоубие

Трикратната европейска шампионка по битка и международна вицешампионка Биляна Дудова опита да се самоубие. Тя е била открита от съотборничката си Сезан Белберова със срязани вени, оповестяват източници, близки до федерацията. Двете са били в стая в столичен хотел, в който живеят по време на лагери.

Около 20,30 ч. във вторник вечерта на тел. 112 бил получен сигнал от Сезан Белберова, че е разкрила приятелката и съотборничката си Биляна Дудова обляна в кръв. Като се прибрала, Сезан видяла и оцапан с кръв кухненски нож, с който шампионката е рязала вените си. Лекарите съумяват да спасят живота ѝ и тя към този момент е отвън заплаха.

За последно девойките от националния тим по битка бяха на дълъг лагер в Япония, от който се завърнаха в събота. В неделя треньорът ѝ Петър Касабов я е видял за последно, като по думите му тя е била усмихната и в положително въодушевление.

От полицията към този момент не дават детайлности по случая, като оповестиха единствено, че се проверяват всевъзможни версии за случилото се.

Последният триумф на Биляна Дудова беше европейската купа. В края на 2018 година тя игра на край на Световното състезание, само че съдиите ѝ лишиха незаслужено златото. Тя е една от главните ни очаквания за орден от Олимпиадата в Токио 2020. Разследват се вероятните версии, поради които Биляна е протегнала ръка към живота си. По думите на нейни другари и съотборници, преди време Дудова изгубила майка си, което претърпяла извънредно тежко.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР