Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова заяви,

...
Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова заяви,
Коментари Харесай

Мария Петрова: Световната купа в Атина ще остане един сърдечен спомен

Трикратната безспорна международна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова съобщи, че Световната купа в Атина ще остане " постоянно един сърдечен спомен " за нея.

Тя беше супервайзер на шампионата през предишния уикенд и е вицепрезидентът на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Българските състезателки Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева завоюваха общо седем медала (2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови) при дамите в Атина. Краснобаева взе злато в многобоя и на финала на обръч, а също така има сребро на бухалки и на лента. Ева Брезалиева е втора в многобоя, трета на топка и на бухалки.

" Това съревнование за мен ще остане постоянно един сърдечен спомен. Обичам тези две девойки, които въплъщават най-ярката и чиста степен на спортния дух. Направиха по този начин, че българското знаме да се вее най-високо и то на първото съревнование за олимпийската година, на което конкуренцията беше жестока ", написа в профила си в Инстаграм Петрова, визирайки Краснобаева и Брезалиева.

" 293 участнички от 38 страни. Финалистки от 17 страни и представителки на седем народи взеха златни медали в цялото съревнование. Щастлива съм да видя насладата в очите на доста и желанието идващия път да бъдат още по-добри. Няма по-голяма мотивация от това да усетиш, че можеш да докоснеш върха! Не на последно място желая да загатна треньорите, без чиято отдаденост гимнастичките не могат да станат първенци. Изпитвам надълбоко почитание към всички, които с отговорност, обич и отдаденост вървят напред. Благодаря на домакините - гръцката федерация по гимнастика за прелестната организация извършена на високо равнище ", добави Мария Петрова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР