Трикратката световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова приветства възстановяването

...
Трикратката световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова приветства възстановяването
Коментари Харесай

Мария Гигова: Жулиета Шишманова е символ

Трикратката международна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова приветства възобновяване на интернационалния шампионат за приз "Жулиета Шишманова " в Бургас. Надпреварата ще се организира от през днешния ден до събота след осемгодишно спиране, а Гигова е основен арбитър.

Турнирът се провежда от СКХГ Черноморец (Бургас), Община Бургас и Българска федерация по художествена гимнастика. Това е първи интернационален шампионат, съгласуван с условията на ФИГ.

"След осем години спиране, интернационалният шампионат за приз "Жулиета Шишманова " е още веднъж на сцената. Похвална самодейност на Семеен кодекс "Черноморец ", Община Бургас и Българска федерация по художествена гимнастика. Всички сме доста щастливи, тъй като името на Жулиета Шишманова е толкоз близко в сърцата ни и ще живее постоянно.

Жулиета Шишманова е знак за силата и хубостта на българската художествена гимнастика - тя е същинската легенда на родната гимнастика. Без нея мъчно можем да си представим, че щяхме да имаме първо, второ и така нататък генерации гимнастички, които да покоряват международните върхове, тъй като тя беше първата, новаторката, експериментаторката - създателката на българската школа, която целия свят оцени ", сподели Мария Гигова от Бургас особено за фейсбук страницата на БФХГ.

"Сега сме щастливи да посрещнем гимнастички от 11 страни. Ще забележим едни от най положителните представителки на България, Италия, Съединени американски щати, Русия и други. България ще се показа от народен тим девойки отбор и самостоятелно, както и дами - Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова и Йоанна Николова ", добави Гигова.

Италия идва с бронзовата медалистка в многобоя от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018 Талиса Торети, която ще взе участие при дамите. Италианският тим е воден от треньорката Жулиета Канталупи - внучка на именитата Жулиета Шишманова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР